Håkan Nyqvist

Håkan har arbetat som proffessionell musiker i många olika sammanhang i över 50 år.
Han har bl.a varit medlem Radiojazzgruppen, Bernt Rosengrens Storband, Bernt Rosengrens Oktett, Nogenja, James Last, Dynamite Brass och spelat med en mängd olika grupper och sammanhang både i Sverige men också internationellt. 
Efter flytten från Stockholm till Nora (Nyhyttan) 2005 så har Håkan mer och mer satsat på att arrangera musik för stora och små jazzgrupper. 
Mycket fokus ligger på den egna gruppen Horncraft, som är en projektbaserad jazzgrupp baserad i Stockholm bestående av några Sveriges mest intressanta och uppmärksammade jazzmusiker. Gruppen har hittat ett unikt sound där de tre valthornen tillsammans med de andra musikerna skapar klanger som flertalet gånger fått mycket positivt gehör hos publik och press.
2002 släpptes gruppens första och enda skiva. Den mottogs med väldigt fina ord i svensk och internationell press.
Nu är gruppen på gång med en ny skiva.
Håkan has worked as a professional french horn and trumpet player for over 50 years.
He also writes and arranges music and currently the main focus is on the jazz group Horncraft.

Discography

°Dynamite Brass • Dynamite Brass

1969 trumpet

°Blues of Sweden • Gugge Hedrenius' Big Blues Band

1972 trumpet, flugelhorn

°Björnspår • Björn Arahb

1973 French horn

°Chicken Feathers • Monica Zetterlund

1973 French horn

°Janne Schaffer • Janne Schaffer

1973 trumpet

°Killing Me Softly • Rune Gustafsson

1973 horn

°Steel Bend Rock • Wallgrens Orkester

1973 trumpet

 °Blue Eyes • Kisa Magnuson

1974 trumpet, flugelhorn, French horn

 °Blues of Stockholm • Gugge Hedrenius' Big Blues Band

1974 trumpet

°Extra Vagansa • Mikael Ramel

1974 flugelhorn, French horn

°African Suite (Sju afrikanska danser) [live] • Berndt Egerbladh

1975 trumpet, soloist

°Greetings and Salutations • Thad Jones

1975 French horn

°Tommy Koverhult & Jan Wallgren Quintet • Tommy Koverhult & Jan Wallgren Quintet

1975 flugelhorn

°Aeros Aromatic Atomica Suite • Lars Gullin

1976 trumpet, French horn

 °Blues of Europe • Gugge Hedrenius' Big Blues Band

1976 trumpet

 °Hultmans solskenssånger • Mats Paulson

1976 French horn

°Ja visst gör det ont - Lena Nyman sjunger Karin Boye • Lena Nyman

1976 trumpet, flugelhorn, French horn

°Bernt Rosengren Big Band With Horace Parlan & Doug Raney • Bernt Rosengren Big Band

1980 French horn

°Vertical Form VI [live] • George Russell

1981 trumpet, flugelhorn, French horn

°Better Late Than Never • Per-Erik Hallin

1982 French horn

°Blå passager och röda vågor • Jan Schaffer

1982 trumpet

°New York Big Band • George Russell

1982 trumpet

°Polyglot • Eje Thelin

1983 horn

°Radio Mosebacke Proudly Presents Helmer Bryd Live i Studio B • Helmer Bryd

1983 trumpet

°Green Prints • Lennart Åberg

1986 French horn

 °Swedish Love in the Southern Bronx • Monica Dominique

1986 trumpet, French horn

°A Night Like This • Rebecka Törnqvist

1993 French horn

°Good Thing • Rebecka Törnqvist

1995 French horn

°Hagnesta Hill • Kent

1999 French horn

°Anders Widmark Featuring Sara Isaksson • Anders Widmark

2000 horns

°Free Spirit • Lennart Åberg With Peter Erskine

2007 French horn