Photo: Kenth Wånklew

Diskografi

°Dynamite Brass • Dynamite Brass

1969 trumpet

°Blues of Sweden • Gugge Hedrenius' Big Blues Band

1972 trumpet, flugelhorn

°Björnspår • Björn Arahb

1973 French horn

°Chicken Feathers • Monica Zetterlund

1973 French horn

°Janne Schaffer • Janne Schaffer

1973 trumpet

°Killing Me Softly • Rune Gustafsson

1973 horn

°Steel Bend Rock • Wallgrens Orkester

1973 trumpet

 °Blue Eyes • Kisa Magnuson

1974 trumpet, flugelhorn, French horn

 °Blues of Stockholm • Gugge Hedrenius' Big Blues Band

1974 trumpet

°Extra Vagansa • Mikael Ramel

1974 flugelhorn, French horn

°African Suite (Sju afrikanska danser) [live] • Berndt Egerbladh

1975 trumpet, soloist

°Greetings and Salutations • Thad Jones

1975 French horn

°Tommy Koverhult & Jan Wallgren Quintet • Tommy Koverhult & Jan Wallgren Quintet

1975 flugelhorn

°Aeros Aromatic Atomica Suite • Lars Gullin

1976 trumpet, French horn

 °Blues of Europe • Gugge Hedrenius' Big Blues Band

1976 trumpet

 °Hultmans solskenssånger • Mats Paulson

1976 French horn

°Ja visst gör det ont - Lena Nyman sjunger Karin Boye • Lena Nyman

1976 trumpet, flugelhorn, French horn

°Bernt Rosengren Big Band With Horace Parlan & Doug Raney • Bernt Rosengren Big Band

1980 French horn

°Vertical Form VI [live] • George Russell

1981 trumpet, flugelhorn, French horn

°Better Late Than Never • Per-Erik Hallin

1982 French horn

°Blå passager och röda vågor • Jan Schaffer

1982 trumpet

°New York Big Band • George Russell

1982 trumpet

°Polyglot • Eje Thelin

1983 horn

°Radio Mosebacke Proudly Presents Helmer Bryd Live i Studio B • Helmer Bryd

1983 trumpet

°Green Prints • Lennart Åberg

1986 French horn

 °Swedish Love in the Southern Bronx • Monica Dominique

1986 trumpet, French horn

°A Night Like This • Rebecka Törnqvist

1993 French horn

°Good Thing • Rebecka Törnqvist

1995 French horn

°Hagnesta Hill • Kent

1999 French horn

°Anders Widmark Featuring Sara Isaksson • Anders Widmark

2000 horns

°Free Spirit • Lennart Åberg With Peter Erskine

2007 French horn

Horncraft 2002

"Inspelningen är ett mästarprov i musikerskap på alla plan, välskrivna kompositioner, 

klangrika arrangemang med omsorg i detaljerna och förstås lysande hornspel, allt signerat Håkan Nyqvist."  Jonny Olsson i Värmlandstidningen 

"Salubrious, wellwrought jazz that makes you sit up and listen",  James Manley i New Music 2003.

"Nyqvists skiva är bra, nästan för bra."  Ingemar Glanzelius i DN

horncr.jpg